TeamNL ijzersterk op EK Heyball: zilver Tamara Rademakers, brons Elise Qiu

Brons voor Elise Qiu en zilver voor Tamara Rademakers op EK Heyball Dames – die zich hiermee al heeft verzekerd van deelname aan de World Games 2025.

Uitstekende start voor TeamNL van het Heyball drieluik EK/European Open/WK

14 september 2024

Eventjes leek het zelfs een geheel Nederlandse finale te worden – maar dat bleek net een stap te ver. En in de finale van het EK Heyball bleek Ina Kaplan iets te sterk voor Tamara Rademakers. Maar: wat een geweldige start voor TeamNL van het drieluik EK/European Open/WK!

Waar de heren vroeg uit het toernooi lagen, zowel de nieuwkomer in Heyball John van Gorp als de ervaren Quinten Pongers, laatstgenoemde met enige pech, waren de twee TeamNL Dames Elise Qiu ongenaakbaar. Althans, dat waren ze zolang ze niet tegen de sterke Ina Kaplan speelden. De Duitse was eerst met 6-4 Elise Qiu de baas in de halve finale, en vervolgens eveneens 6-4 tegen Tamara Rademakers in de finale. Niettemin: het is ongekend sterk dat Nederland in deze groeiende discipline met enorme (zeker ook financiële) potentie zo goed presteert op dit grote internationale podium.

 




 

Tamara Rademakers: “Het allereerste EK Heyball afgesloten met een zilveren medaille. Mixed feelings omdat het natuurlijk net geen goud is, maar heb wel mijn ticket voor de World Games weten te bemachtigen en dat was mijn main goal hier!”

“De venue is heel sfeervol en de tafels spelen heerlijk. Dat het spelletje Heyball me wel ligt, daar was ik begin dit jaar in China al achter gekomen. Het is een stuk moeilijk potten dan op een normale pooltafel en er komt meer tactiek bij komen. Het voelt voor mij als een eerlijker spel.”

“Helaas lagen de heren van team NL Quinten en John er al vroeg uit. Maar Elise behaalde bij de vrouwen ook nog een mooie bronzen medaille! Morgen begint de European Open en donderdag start het WK.”

 




 

Alle relevante info & links naar artikelen, uitslagen, livescores & livestream

Alle artikelen KNBB over Chinese Pool/Chinese 8-ball/Heyball
Facebook-pagina KNBB Heyball
Facebook-pagina JOY World Heyball
EK Heren (13-14 september)
EK Dames (13-14 september)
European Open (15-18 september)
WK (19—22 september)

All three events do have a free live stream on all 16 tables via the following link: https://tv.kozoom.com/en/event/39763 As said the live stream is free. The only thing you have to do is make an account with Kozoom and log-in.

The European Championships Heyball can be followed via the EPBF Website via https://www.epbf.com/tournaments/european-championships/ The EPBF Heyball European Open and the Heyball World Championships can be followed via Cuescore. Links are:

Men's Open, Stage 1: https://cuescore.com/tournament/edit/?tournamentId=47449204
Men's Open, Final Stage: https://cuescore.com/tournament/edit/?tournamentId=47449936

Women's Open, Stage 1: https://cuescore.com/tournament/edit/?tournamentId=47449633
Women's Open, Final Stage: https://cuescore.com/tournament/edit/?tournamentId=47450119

Men's World, Stage 1: https://cuescore.com/tournament/edit/?tournamentId=47449672
Men's World, Final Stage: https://cuescore.com/tournament/edit/?tournamentId=47449897

Women's World, Stage 1: https://cuescore.com/tournament/edit/?tournamentId=47449831
Women's World, Final Stage: https://cuescore.com/tournament/edit/?tournamentId=47449915

 

 

Tekst: KNBB
Info links & streams: EPBF
Foto’s & banners: JOY, WPA

Foto’s zonder logo: via Tamara Rademakers
Uitgelichte foto TeamNL: Dutch Snooker Academy

Azië Chinese Pool/Heyball TeamNL
Volg ons online